Csúnyán indul az idény: a CFR vereséggel kezdte a BL-selejtezőt is

Ezért kár volt 4500 kilométert utazni...
Hirdetés

Nem kezdődött jól a fociszezon a májusban ötödik bajnoki címét besöprő CFR számára, a kolozsvári csapat szombaton a Szuperkupáért vívott mérkőzést vesztette el 1-0-ra a Viitorul ellen, kedd délután pedig a kazah bajnoktól kapott ki ugyanolyan eredménnyel. És a mérkőzés is erősen hasonló volt, kiegyensúlyozott csata mezőnycsata, kevés igazi helyzettel, amelyekből az ellenfél használt ki egyet.

A kazah gáz- és olajvagyonból pénzelt állami klub, amely az előző négy szezonban mindig eljutott a BL vagy az Európa Liga csoportkörébe a második félidő közepén, egy szöglet után szerezte meg a győztest gólt: Jevgenyij Posztnikov használta ki a kolozsvári védelem elbambulását. De a védőkhöz hasonlóan a CFR támadói is hasonlóan bambának bizonyultak: az első félidőben Juan Culio, a másodikban Bilel Omrani tökéletes helyzetben lőtt mellé tökéletes helyzetben. De az egész csapat pontatlanul célzott: mind a 11 kolozsvári lövés mellé vagy fölé ment.

A visszavágót július 17-én, szerdán rendezik a fellegvári stadionban, a párharc győztese az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivval játszik a második selejtezőkörben. A vesztes pedig átkerül az Európa Liga selejtezőibe, ahol az andorrai FC Santa Coloma lesz az ellenfele.

Bajnokok Ligája, első selejtezőkör, első mérkőzés:
FC Asztana – Kolozsvári CFR 1-0
Gólszerző: Posztnikov (69.)

Hirdetés