TGM-BUD
fsandor
2019. július 8. hétfő, 13:28
Kezdődik a jó világ. Kolozsváriaknak még nem!

Október 27-től naponta lesz WizzAir-repülőjárat Marosvásárhely és Budapest között, ami lényegesen jobb, mint most, amikor hetente csak kétszer, szerdán és vasárnap repülnek a lila-fehér-rózsaszín Airbusok a magyar fővárosból a Maros-parti reptérre.

A jó hírt hétfőn jelentették be Marosvásárhelyen a WizzAir képviselői és Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke (a repteret a Maros megyei tanács működteti).

A járat menetrendjéről jót és rosszat is lehet mondani.

Az például jó, hogy a 16:45-ös marosvásárhelyi indulást a Székelyföld legtávolabbi zugából is kényelmesen el lehet érni anélkül, hogy az embernek éjszaka kelljen felkelnie és útra kelnie. A késő délutáni indulás és budapesti érkezés viszont alkalmatlan bármilyen ügyintézésre, esetleg üzleti kapcsolatok hatékony ápolására, ehhez ugyanis jóval megfelelőbb lenne egy reggeli indulás és mondjuk esti érkezés.

Budapestről egyébként 14:15-kor száll fel a WizzAir-gép Marosvásárhely irányába.

A WizzAir 2016-ban költöztette budapesti járatát Kolozsvárra, mivel a vásárhelyi reptéren fel kellett újítani a kifutópályát. Tavaly ősszel újraindult a Vásárhely-Budapest járat, ezzel pedig megszűnt a kolozsvári légi összeköttetés Budapesttel. Ez utóbbi járat újraindulására is van remény, legutóbb Orbán Viktor magyar miniszterelnök tárgyalt a kolozsvári reptér illetékeseivel az újraindításról.

Ennek fényében vártuk, hogy Kolozsvárra is bejelentsenek egy WizzAir-járatot, főleg, hogy tudtuk, Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn, vagyis ma megszólal valamilyen légiközlekedési ügyben.

De nem!

Szijjártó valóban megszólalt, de arról beszélt, hogy a WizzAir új járatot indít

Kazanyba (!!!),

bárhol is legyen az. Oké, oké, tudjuk, hogy Tatárföldön van (az orosz föderációban), csak Kolozsvárnak jobban örültünk volna...

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.