Helikopterrel és drónnal is keresik a Temes megyei ámokfutót (VIDEÓval)

Hiába lőttek rá a lopott autóra, amellyel menekült, és amellyel elütött egy rendőrt, még mindig szökésben van. 200 rendőr van a nyomában.
Hirdetés

A Temes megyei rendőrök ismét filmbe illő bevetésen vesznek részt egy hónappal azután, hogy egy napig üldözték a kollégájukat lelövő férfit. Most már fél napja keresik azt a 33 éves ámokfutót, aki késelt is, ütött is, gázolt is, ehhez drónt és helikoptert is bevetnek.

Reggel még úgy tudták a hírügynökségek, hogy két, majd négy áldozatát késelte meg, azóta hatra emelkedett a megtámadott emberek száma, és nem mindegyiket késelte meg, volt akit bottal ütött le.

A Ionel Boldeaként emlegetett férfi kora reggel leszúrt egy házaspárt Facsád városkában úgy, hogy a férj belehalt, a feleség kómában van. A házaspár kerékpárral érkezett a parkba, ahol a News.ro szerint fitneszgépekkel edzett, a Mediafax szerint kocogott, amikor a férfi egyelőre ismeretlen okból rájuk támadt. 

Az első híradások szerint egyik áldozatának kerékpárjával, későbbi rendőrségi közlések szerint a késelő saját kerékpárjával menekült át a szomszédos Temeres faluba.

Késelés után ütlegelés és gázolás

A faluba beérve azonnal rátámadt egy 80 éves nénire, aki gyepet tépett a háza előtt. A bottal járó idős nőt saját botjával ütötte az agresszor addig, amíg eltörte az állkapcsát, írja a Digi24 helyi sajtóforrásokra hivatkozva. Ezután a falu boltjához tekert, ahol a még mindig nála lévő bottal rátámadt egy nőre és egy férfira, aki traktorral ment a mezőre, és elverte őket. 

Az üzletbe nem tudott bemenni, ezért ököllel akarta betörni az ajtót, ezt térfigyelő kamerák örökítették meg:

 

 

Hirdetés

Innen egy ismerőséhez biciklizett, akitől elvette a kocsikulcsát, és el akart hajtani az udvarán álló autóval. Amikor ki akart hajtani az udvarról, elütötte a ház és az autó kapuban álló tulajdonosát. A Digi24 szerint itt érték utol a rendőrök, akik rálőttek.

A rendőrök háromszor lőttek rá a lopott autóra, miközben a férfi Temeresről a saját szülőfaluja, az Arad megyei Marosberkes felé menekült. Egyszer egészen biztosan eltalálták a járművet, a lövedék a csomagtartót érte. A férfi mintegy két kilométerrel arrébb a sáncba hajtott, majd gyalog menekült be a közeli erdőbe, ezért hívták segítségül a rendőrök a helikoptert és a drónt.

Jelenleg kétszáz rendőr és csendőr van a nyomában, négy megyében is keresik, ugyanis ez az erdőkkel borított, dombos terület három szomszédos megyébe, Arad, Temes és Hunyad megyébe is átnyúlik, illetve Krassó-Szörény megye sincs olyan távol.

Hatósági források szerint a férfi visszaeső, 2017-ben ítélték el ütlegelésért és egyéb erőszakos cselekményekért. Mostani tetteinek indoka egyáltalán nem ismert, egyes források részegségre vagy drogos állapotra következtetnek a támadások jellegéből.

A legdurvább az,

amit Niculina-Claudia Julea, a temesvári sürgősségi kórház orvosa osztott meg a Mediafax hírügynökséggel. Oda a férfi három áldozatát szállították, három idős nőt, a facsádi áldozatot SMURD helikopterrel. Őt azonnal megműtötték, jelenleg kómában van. A második áldozata is súlyos zúzódásokat szenvedett a fején és a testén, de tudatánál van, a harmadik nő könnyebb zúzódásokat szenvedett a fején. A súlyosan sérült második nőt nemcsak verte a bottal a férfi, hanem a végén bele is szúrta a nyakába. Az orvos szerint a hozzájuk szállított idős nők egyikét sem késelték meg, mindegyiket bottal ütlegelték.

Hirdetés