Nem hisszük el! Kínaiul figyelmeztette a bihariakat a fenyegető viharra a RO-ALERT

Ön tud kínaiul? Nem árt, ha megtanul.
Hirdetés

Miután tavaly bevezette a lakosságot vészhelyzetekre figyelmeztető rendszert a katasztrófavédelmi felügyelőség, a Raed Arafat vezette hatóság más módon is bizonyította, hogy mennyire naprakész. Olyannyira felzárkózott a modern világhoz, hogy nemcsak a lassan mindenki által beszélt angol nyelven tud: kínaiul is megtanult.

A RO-ALERT múlt csütörtökön kínai írásjelekkel figyelmeztette Bihar megye lakosságát a térségen végigsöprő viharra. Mely egész Erdélyen végigvonult, nem kis kárt okozva. És a figyelmeztetésnek köszönhetően a lakosság fel is készülhetett a vészhelyzetre.

Kivéve a bihariakat, akik csak bámulták a telefont, ugyanis Raed Arafaték arról elfelejtettek szólni nekik, hogy a rendszer használatához meg kell tanulniuk kínaiul…

Nos, az Ebihoreanul – ahova több ilyen üzenet is befutott – megkérdezte a hatóságot, hogy nem lett volna ésszerűbb románul tájékoztatni? A válasz: „Az üzenetek román nyelven íródnak. De azok tartalma és a vészhelyzet függvényében más nyelveken is elküldjük”.

El sem tudjuk képzelni, mi késztethette arra a katasztrófavédelmiseket, hogy a múlt heti vihart és jégesőt épp kínaiul harangozzák be…

Hirdetés