A kollázs az Info Trafic Cluj csoportban közzé tett fotókból készült
Elfújta a szél
MTímea
2019. június 27. csütörtök, 20:42
A mentősöknek nehéz estéjük lesz: fák dőltek ki, tetőszerkezetek repültek, autók mentek tropára.

Meglehet, az otthon biztonságából nem tűnt vészesnek a kolozsvári vihar, egyedül a hangos dörgésre és a hirtelen élénkülő széllel járó zajokra kaptuk fel az egész napos kánikulától kába fejünket, ehhez képest eléggé nagy károkat okozott a beígért narancskódhoz méltó időjárás.

Nem csak a kincses városban, az ország más, főleg észak-nyugati megyéiben, városaiban is jelentős károk keletkeztek.

Kezdjük Kolozsvárral, ahol éppen most múlt el a vörös riasztás. Az erős szél miatt több repülőt (müncheni és frankfurti járat) töröltek csütörtök délután, egy repülő (az iráklioni járat) pedig a kolozsvári reptér helyett Bukarestben szállt le. A megyeszékhelyen legelőször a román zászlók repültek le az oszlopokról, majd a lezuhanó ágak, kidőlő fák és laza tetőszerkezetek engedtek a gravitációnak, és persze az erős szélnek. Alig fél óra leforgása alatt a sürgősségi esetek felügyelőségéhez 25 hívás érkezett a Kolozs megyei károkról.

Désen egy tömbház tetejéről egy parkolóra zuhant egy jókora fedéldarab, több autó is károsodást szenvedett.

Nagybányán, Szatmárnémetiben, Nagyváradon hasonló forgatókönyv szerint csapott le a vihar. Máramaros megyeszékhelyén egy 39 éves férfire esett egy tetődarab, szerencsére nem sérült meg nagyon, de a tűzoltók szabadították ki a roncsok alól, majd vitték kórházba.

Szatmáron többek között a volt Victoria mozi teteje is lerepült a városközpont közelében. A tűzoltók már dolgoznak a vihar okozta károk elhárításán.

Nagyváradon tíznél is több fát ráncigált ki a szél, az utcákon kisebb tavakká fejlődött tócsák keletkeztek, így nem csak a kidőlt fák, a víz is akadályozta a forgalmat. Két személyt egy autóból mentettek ki a tűzoltók. 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.