SOS-SMS
gycsaba
2018. szeptember 15. szombat, 16:47
Az életmentőnek szánt projekt kivitelezése hatmillió euróba került.

Szombat reggel óta elérhető az a www.ro-alert.ro honlap, amelyen megtalálhatók a lakosságot vészhelyzet esetén figyelmeztető vadiúj, úgynevezett RO-ALERT rendszerrel kapcsolatos információk, a tesztelési időszak hétfőn, szeptember 17-én kezdődik el országszerte. 

 A veszélyes meteorológiai jelenségek, árvizek, terrortámadások esetén vagy más, a lakosságot fenyegető helyzetekben használandó RO-ALERT rendszer kialakítása hozzávetőlegesen hatmillió euróba került, hasonlót alkalmaznak Hollandiában, Lettországban, az Amerikai Egyesült Államokban és Izraelben is.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (DSU) vezetője, Raed Arafat államtitkár elmondta, a honlapon elérhetők a RO-ALERT rendszerrel kapcsolatos tudnivalók, beleértve a működéséhez szükséges telefonbeállításokat, a DSU-alkalmazás telepítésének módját, a rendszerrel kapcsolatos gyakori kérdések válaszait is.

„Kérjük az embereket, ha még nem tették meg, végezzék el telefonjukon a szükséges beállításokat, hogy kapják meg a figyelmeztető üzeneteket, és értsék meg, hogyan működik a rendszer” – mondta a DSU vezetője. Hangsúlyozta, a teszteléseket követően a RO-ALERT rendszert kizárólag nagyon súlyos helyzetekben fogják használni. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28155
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.