Halálos áldozatot is követelt az év eddigi legforróbb napja

Voltak pillanatok, amikor a pokolba kívántuk a nyarat.
Hirdetés

Egy ember életét vesztette, és többen rosszul lettek kedden, az év eddigi legforróbb napján. Az Országos Meteorológiai Intézet szerint a hegyvidékek kivételével az országban mindenhol 30 fok fölötti hőmérsékletet mértek a nap folyamán.

Herkulesfürdőn volt a legmelegebb az országban, a délutáni órákban 36 fokot mértek, de a hőérzetet ennél is magasabb, 44 fok volt. Az ország hőtérképe ma így nézett ki:

A Pro TV beszámolója szerint délelőtt egy Vaslui megyei férfit esett össze holtan, miközben a mezőn kaszált a tűző napon, ráadásul szívbeteg volt. Kolozsváron is akadt dolguk a mentősöknek, többségében idősebb emberek riasztották az orvosokat dehidratációs problémák miatt. Egy idős nő a villamoson ájult el a déli órákban, két megálló között kellett kihívni a mentőt. Kolozsváron egyébként a hőérzet 39 fok körüli volt, este 8-kor még mindig 31 fok volt a városban.

Az önkormányzatok egyébként égkondicionált, ivóvízzel és elsősegélynyújtásra alkalmas felszereléssel ellátott sátrakat helyeztek el a legtöbb nagyvárosban, a köztereken. A következő napok időjárásáról itt írtunk részletesen.  

Hirdetés