És megcsinálták: 7,6 km hosszú lett az első, jótékonyságból elkövetett tóátúszás

A két kolozsvári srác vasárnap úszta át a Tárnica tavat, hogy adományt gyűjtsön beteg gyermekek táborozására.
Hirdetés

A hegymászásban és futásban jeleskedő Szénási Zoltán és Katona Alpár idén úgy döntött, teljesen új kihívás elé állítja magát és a Yuppi Tábor hagyományos és új finanszírozóit: nyíltvizi úszással akar 49 ezer lej adományt összegyűjteni súlyosan beteg gyermekek táborozására. 

A célként kitűzött hét gyűjtőtó közül az elsőt vasárnap úszták át: a Kolozs megyei Tárnica tó 7,6 km-es távját 3 óra 13 perc alatt úszták le, közölte hétfőn a Rupicapra sportklub. A távot, illetve a tábort a marosvásárhelyi Flower Solutions támogatta ötezer lejjel.

A cégek kétféle adományozási típusból választhatnak: megvásárolhatják egy tó teljes átúszását, vagy kifizethetnek egy edzést. Idén a magánszemélyek közvetlenül is bekapcsolódhatnak az adományozásba, pontos összeggel edzési távolságokat vehetnek meg (100 m, 200 m vagy 400 m 25, 50, vagy 100 lej értékben), az adományokért cserébe a fiúk leússzák a megvásárolt távolságot. A link, amelyen adományozni, illetve az adományokat nyomon követni lehet: https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallenge

Következik a Jósikafalvi víztározó, a Dregán gyűjtőtó, a Vidraru, a Zetelaki és a Kolibica-tó, illetve egy később megnevezendő meglepetéstó.

A kolozsvári székhelyű Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011 óta szervez élményterápiás táborokat Mezősályin, Maros megyében.  A Yuppi táborai diabétesszel, onkológiai vagy autoimmun betegséggel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat szólítanak meg. 2018-ban 153 gyerek és családtag, illetve 158 önkéntes vett részt a Yuppi táborokban az egész országból. Jelenleg a Yuppi 54 orvosszakértővel dolgozik együtt.

Hirdetés