Hogy áll a Magyarországgal összeköttetést teremtő majdani autópálya utolsó szakasza? Mutatjuk! (VIDEÓ)

Nyúlfarknyi, de nagyon fontos autópálya-szakasz készülhet el még a határidő előtt Nagyvárad közelében. Csakhogy addig nem vezet sehová, míg más szakaszok fel nem veszik a lépést a munkálatokkal.
Hirdetés

Az Infrastruktúráért Egyesületnek (Asociatia Pro Infrastructura) köszönhetően már számos autópálya-építésre csodálkozhattunk rá madártávlatból, most az észak-erdélyi (A3-as) autópálya Bors és Bihar között épülő, nyúlfarknyi – mindössze 5,35 kilométeres – szakaszát mutatja be drónfelvételeken.

Az A3-as sztráda utolsó szakaszán nagyon jól haladnak a munkálatokkal, így az a különleges helyzet állhat elő, hogy az autópálya vége határidő előtt elkészül, míg más szakaszokon még a szerződéseket sem írták alá.

Az egyesület közlése szerint már februárban hozzáláttak az építkezés előkészítéséhez, a konkrét munkálatok májusban kezdődtek. Sokat haladtak a földmunkálatokkal, a Szatmárnémeti–Nagyvárad közötti vasútvonalon átívelő szerkezetek építésével és a bihari leágazás kialakításával. Ha a jelenlegi ütemben haladnak a kivitelezők, még a 2020-as határidő előtt elkészülhetnek a szakasszal.

Kevésbé lehetünk elégedettek a Bihar és Bisztraterebes (28,55 km), illetve Bisztraterebes és Berettyószéplak (26,35 km) közötti szakaszok haladásával, melyeket fellebbezések késleltetnek, így még a szerződéseket sem sikerült aláírni.

Az észak-erdélyi autópálya az egyik legfontosabb beruházás jelenleg Romániában, mert jelentősen lerövidítené a nyugat-európai országok felé vezető út időtartamát. Nem mellékes szempont, hogy mekkora blamázs Romániának, hogy Magyarország egészen biztosan befejezi 2020-ra az M4-es autópályát, míg a román oldalon vannak szakaszok, melyek még sehogy sem állnak.

Hirdetés