A bíróság tisztára mosta a külföldön bujkáló Sebastian Ghiţát egy korrupciós ügyben

A volt parlamenti képviselő ellen több eljárás is zajlik, még nem bonthat pezsgőt.
Hirdetés

A 2016 óta Szerbiában bujdosó Sebastian Ghiță jó hírt kapott ma: a bíróság jogerősen felmentette a korrupciós vádak alól egy olyan ügyben, amelyben kétrendbeli megvesztegetés, befolyás megvásárlása, pénzmosás, zsarolás, titkos információk felhasználása, valamint jogosítvány nélküli vezetés miatt állította bíróság elé a DNA.

A bíróság jogerősen felmentette az ügy további érintettjeit is: a ploieşti-i ítélőtáblai ügyészség volt főügyészét, Liviu Mihail Tudosét, a Prahova megyei rendőr-főkapitányság volt vezetőjét, Viorel Dosarut (tényleg így hívják), Constantin Ispas rendőrtisztet és a ploieşti-i ítélőtáblai ügyészség volt helyettes főügyészét, Aurelian Constantin Mihăilát is.

A sztori röviden: a DNA által összeállított vádirat szerint 2013 nyara és 2014 tavasza között Sebastian Ghiță meggyőzte Liviu Mihail Tudosét és Viorel Dosarut, hogy bizalmas információkat osszanak meg vele egy, a ploieşti-i ügyészség által kivizsgált ügyről, amelyben olyan cégvezetők is érintettek voltak, akikkel a képviselő üzleti kapcsolatban állt. Cserében Sebastian Ghiţă azt ígérte Dosarunak és Tudosénak, hogy segíti őket funkciójuk megtartásában, valamint további vezető tisztségek megszerzésében.

Az önmagát politikai üldözöttnek tartó politikus márciusban még EP-képviselő akart lenni, miután a ploieşti-i ítélőtábla visszavonta az ellene hozott letartóztatási parancsot, így elvileg haza is térhetne. Aztán meggondolta magát és azóta is bujkál.  

Hirdetés