Így mentették a sodrásból a meggondolatlan férfit, aki az Olton borult fel (VIDEÓval)

Alpinistákat kellett hívni az örvénylő folyóhoz.
Hirdetés

Két férfi próbált tegnap délután csónakázni az Olt sehol sem igazán biztonságos vízén, és pórul is járt a folyó Botfalu és Szászhermány közötti szakaszán. Csónakostul felborultak, számolt be a vízi balesetről az Olt megyei katasztrófaelhárítás.

Az Olt éppen ezen a szakaszon fordul vissza észak felé, és közben számtalan kisebb, de éles kanyarral tekergőzik, nem csoda, hogy a közelebbről meg nem nevezett vízi alkalmatosság felborult. Szerencsére egyik kalandvágyónak sem esett baja: a fiatalabb férfi magától kiúszott a partra, az idősebb a csónakban maradt. A katasztrófaelhárítók szerint a csónak bármelyik pillanatban elsüllyedhetett.

Itt határozott ellentmondást és zavart érzékelünk a katasztrófaelhárítók beszámolójában, nem egyértelmű, hogyan maradhatott az illető a csónakban, ha az felborult. A hatóság szóvivője, Ciprian Sfreja már másként mesélte a történteket a brassói mytex.ro portálnak: a fiatalabb férfi a csónakkal tudott kimenekülni a folyóból, de előtte valahogy rögzítette a társát, hogy ne fulladjon a vízbe.

A Brassó megyei mentőosztag előbb gumicsónakkal próbálta kihúzni a sodrásban rekedt férfit, de ezzel a módszerrel nem boldogultak, így alpinistákat hívtak, akik végül egy pumpaállomás betonfalán ereszkedtek le hozzá, és emelték ki a mentőcsónakból.

Hirdetés

A hatósági videófelvételen nemcsak a mentés művelete látszik jól, hanem az is, hogy az Oltban mennyi petpalack és egyéb szemét halmozódik fel.

 

 

Hirdetés