Érintős bankkártyával lehet fizetni a kolozsvári buszokon

Egy blattoló kifogással kevesebb.
Hirdetés

A kolozsvári tömegközlekedési vállalat egyre változatosabb módokon igyekszik rávenni az utazóközönséget, hogy fizessen szépen az utazásért, és ne blattoljon: ma az érintős bankkártyás fizetést vezette be

Ilyen bankkártyával eddig csak a megállókba felszerelt jegykiadó automatáknál lehetett jegyet vagy bérletet venni, mától egyre több buszban jelenik meg ez a fizetési lehetőség. Jelenleg ötven járműbe szereltek be ilyen készüléket, július folyamán az összes, városon belül közlekedő busz, troli és villamos megkapja: az egyszerűek kettőt, a csuklós járművek hármat. Ha beválnak, kiterjesztik a metropoliszövezet járataira is.

Bankkártyás "lyukasztó"Fizetni hazai vagy külföldön bárhol kiadott MasterCard és Visa kártyákkal, NFC-s okostelefonnal és okosórával is lehet. Egy út ára ezzel a módszerrel is 2,5 lej, és a banki tranzakcióért sem kell külön fizetni, írja a Ziua de Cluj. Érintés után a készülék azonnal visszajelzést küld a fizetésről, és fizetési bizonylatot is nyomtat, amit meg kell őrizni az utazás végéig.

A városban már alig van olyan megálló, ahol bódéból és néniktől lehet jegyet venni, jegykiadó automata azonban szinte mindenhol, csak nem mindegyik működik. Ezeknél és a polgármesteri hivatalokban is lehet érintőkártyás bérletet és jegycsomagot vásárolni, magukban a járművekben eddig SMS-ben és okostelefonos applikációval lehetett fizetni.

Hirdetés

A kolozsvári tömegközlekedést havonta több mint 300 ezer személy veszi igénybe, közölte a vállalat.

 

Hirdetés