East Fest: buli Keleten, nekünk Nyugaton

A július 23–27. között zajló esemény magas színvonalú szervezéssel, mégis földhözragadt árakkal csábítja a fesztiválozókat.
Hirdetés

Székelyföldtől mindössze háromszáz kilométerre, az alföldi Mezőtúron szervezik meg Kelet-Magyarország legújabb fesztiválját, az East Festet. A július 23–27. között zajló esemény magas színvonalú szervezéssel, mégis földhözragadt árakkal csábítja a fesztiválozókat. 

A kilencvenes években Mezőtúr egy országosan ismert rockfesztiválról is ismert volt, azonban amikor a rendezvény 2006-ban megszűnt, a környék fesztivál nélkül maradt. Egy lelkes csapat azonban elhatározta, hogy pótolja az űrt: 2012-től kezdődően egy olyan rendezvényt álmodtak meg, ami nem csak a rockzenére épít, hanem a pop/rocktól kezdve a hiphopon keresztül az elektronikus zene számos irányzatáig mindent felölel.

Soós Péter, a fesztivál főszervezője úgy érzi, hogy a rendezvény családias hangulata, illetve

a kiemelkedően jó ár-érték arány adja igazán a rendezvény sikerét.

„Adott egy hangulatos fesztiválhelyszín hatalmas zöldterületekkel, egy gyönyörű liget a kempingezőknek és egy barátságos retró strand. Mindenki, aki belép az East Festre, ingyen használhatja a strandot és a kempinget. Ehhez jön egy meglehetősen erős hazai programkínálat, amit most már évek óta egy-két nemzetközi előadóval is erősítünk. A fesztivál kiépítettsége, az infrastruktúra, a színpadtechnika, az építmények vagy a programkínálat mind-mind nagy fesztiválhoz illő, miközben az árak már-már zavarba ejtően alacsonyak” – ad ízelítőt a főszervező.

Soós Péter úgy érzi, az idei kínálatból nem könnyű kiemelni bárkit is, de ott lesz a 30. születésnapját ünneplő Tankcsapda, újra színpadra lép a Subscribe. Idén először lép fel a mezőtúri rendezvényen Rúzsa Magdi vagy a Vad Fruttik, de ezeken túl is igen nagy dózisban kínálják majd a magyar könnyűzenei élet színe-javát. Két nemzetközi fellépő is lesz  idén: a számos sokmilliós nézettségű klippel rendelkező AronChupa&Little Sis Nora, valamint a DJ Mag világranglista 12. helyén álló R3hab.

Hirdetés

Az East Fest egyik kuriózuma, az „Ingyen Város Program” 2019-ben is folytatódik, ami azt jelenti, hogy idén is négy külhoni város lakói kapnak különleges meghívást a fesztiválra, vagyis ha regisztrálnak, ingyen belépőt kapnak.

Idén Arad, Szabadka, Marosvásárhely és Temesvár lakói élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Jegyeket, bérleteket az https://eastfest.hu/jegyarusito-pontok/ webcímen lehet vásárolni. A belépők, a büfék vagy egyéb szolgáltatások árszintje az East Festen a mai magyar realitás talaján marad, ami azt jelenti, hogy egy korsó sör továbbra is négyszáz forintos áron kapható majd, és ezer forint alatti összegből jól tud lakni az éhes fesztiválozó. (X)

Hirdetés