Nem fogja elhinni, hogy akarta kicsempészni egy anya a fiát az országból

Bizonyára sürgős volt a nyaralás.
Hirdetés

Illegálisan, útlevél nélkül akarta volna kicsempészni az országból egy anya a tíz éves fiát a nagylaki határátkelőnél. A fiút az anyósülésen utazó nő saját lába és a szoknyája alá rejtette, de a határőrök rábukkantak.

A vasárnap délelőtt 11-kor határátlépésre jelentkező férfi és nő, illetve a férfi által vezetett Audi valami miatt gyanús lett a határőröknek, és az autó részletes átvizsgálásba fogtak. Arról nem ír a közleményük, mi volt ez a gyanú, amely végül fellebbentette a fátylat, pontosabban a szoknyát a tényről, hogy az autóban nem ketten, hanem hárman utaznak. 

A határőrök gyorsan megbizonyosodtak afelől, hogy a gyerek román állampolgár, és a kiutazni kívánó, Prahova megyei nő fia. A nő azért rejtette a szoknyája alá, vallotta be, mert a sofőrrel együtt későn vette észre, hogy a fiú útlevele lejárt, és már nem volt idejük arra, hogy újat igényeljenek.

A határőrök végül egyikőjüket se engedték ki az országból, a nő ellen pedig bűnvádi eljárást indítottak törvénytelen határátkelésben való részvétel címén.

Hirdetés