Egymást érik a botrányok a román televíziónál

A sportkommentátorok számára nem jutott pénz, de a vezérigazgató ki tudott utazni a minszki Európa Játékokra.
Hirdetés

Az Európa Játékok, mint sportesemény, még nincs túlzottan a köztudatban, idén csupán másodjára rendezik meg Fehéroroszország fővárosában, Minszkben. Nem is a legjobb sportolók utaznak ki a rendezvényre, mennyiségben is szűkebb a program egy olimpián megszokottnál, a versenynaptárba sem könnyű beilleszteni – egyelőre még keresi a helyét az „európai olimpia”.

Éppen ezért, egyelőre a rendezésért sincs nagy tolakodás, a 2015-ös bakui premier után most is egy ex-szovjet állam fővárosa a házigazda. Ennek ellenére népes román küldöttség (123 sportoló) szerepel Minszkben, ahonnan a román közszolgálati televízió, a TVR közvetíti majd a versenyeket. Ám kizárólag a bukaresti stúdióból, mert

a kommentátorok kiutazására nincs pénze az intézménynek. Arra viszont volt, hogy Doina Gradea vezérigazgató ott legyen

a román sportvezetés társaságában a megnyitón.

Bogdan Matei ifjúsági- és sportminiszter helyszíni Facebook-bejegyzéséhez írt hozzászólásában a televízió sportosztályán dolgozó Narcis Selaru keményen fogalmaz:

„Hatalmas szégyen. Egyetlen riporter, egyetlen kommentátor sincs Minszkben. Mindent a stúdióból csinálunk. De magas szinten vagyunk képviselve,

természetesen, hiszen több mint 100 órát közvetítünk. Nagy szükség volt erre. Úgy hallom, már keresi a tokiói kimonót.” Utóbbi megjegyzés arra utal, hogy jövőre a japán fővárosban lesz a nyári olimpia. Láss csodát, a bejegyzés egy ideje eltűnt a Facebook-oldalról. 

Hirdetés

Mások szerint Gradea búfelejteni ment Fehéroroszországba, miután az általa vezetett televízió elvesztette saját rendezvénye, a George Enescu Fesztivál közvetítési jogait.  

(Képünkön a TVR vezérasszonya George Boroi, a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) főtitkára, Bogdan Matei miniszter és Mihai Covaliu COSR-elnök társaságában pózol.) 

Hirdetés