Éjszaka, esőben, mattrészegen a menetiránnyal szemben

Nem csak túlélte, de karcolás nélkül megúszta a balesetet. Döbbent sofőr videózta a kalandot.
Hirdetés

Szerencsére ilyet se látunk gyakran, mint amit ez a Brassó közeli Vidombákon áthaladó kamionsofőr vett videóra tegnap éjszaka, a zuhogó esőben. Egy személyautó sofőrje annyira részeg volt, hogy vagy nem vette észre, hogy menetiránnyal szemben halad a belső sávon, vagy nem tudott áthajtani a menetiránynak megfelelő sávba, a kétszer két sávot ugyanis szegélykő választja el egymástól.

Az a legvalószínűbb, hogy a féfinak fel se tűnt, hogy menetiránnyal szemben halad, a fél perces videó végén ugyanis már az autója mellett értetlenkedik. De annyira „nyugis” üzemmódban nem érti, miért van felháborodva annak az autónak a sofőrje, amelyiknek nekiment, amennyire ember csak módosult tudatállapotban képes.

A kiérkező rendőrök gyorsan megállapították a módosult tudatállapot okát is: az alkoholszonda 0,95 mg/liter alkoholkoncentrációt jelzett. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, csak a járművek, illetve a 32 éves, mattrészeg sofőr priusza: büntetőeljárást kezdeményeztek ellene ittas vezetés miatt.

Hirdetés