Az ország újabb szűz területét hódították meg a medvék

Nem csak a Székelyföldet szeretik.
Hirdetés

Miközben a korábbi években többnyire a Székelyföld, illetve Brassó környéke szolgáltatta a medvés híreket a sajtó számára, egyre gyakrabban érkeznek a mackók kéretlen látogatásáról szóló jelzések az ország más régióiból is.

Itt írtunk arról, hogy Beszterce-Naszód megyében is egyre gyakrabban bukkannak fel a nagyvadak, csütörtökön este pedig Fehér megyéből jelezték, hogy medvét láttak. Ami kuriózumnak számít, a dél-erdélyi megyében ugyanis eddig erre nem nagyon volt példa.

Bundás barátunk a Gyulafehérvártól alig tíz kilométerre található Kisampoly (Ampoiţa) településen tette tiszteletét, úgy járt-kelt a faluban, mintha vizitbe érkezett volna. A felnőtt állatot előbb a turisták által kedvelt helység főutcáján látták bóklászni, majd az egyik udvarba is bekukkantott.

Egyértelműen élelmet keresett, a környékre ugyanis sokan látogatnak ki hétvégente, hogy miccset, flekkent süssenek. A jókora macinak is erre fűlhetett a foga. A helyeik riasztására egy rendőrautó, négy csendőr és több vadász is kiérkezett a helyszínre, de a medvét végül a kutyák kergették el.

Hirdetés