Elhappolta az ortodox egyház a közszolgálati tévétől a legelitebb hazai fesztivált

A TVR helyett a Trinitas TV fogja közvetíteni az Enescu-fesztivált. Ingyen, jobb minőségben.
Hirdetés

Sokkal tőkeerősebbnek tűnik az államnál a Román Ortodox Egyház (BOR) a sajtó területén: annak a fesztiválnak a közvetítési jogait happolta el a közszolgálati tévétől, amelynek a TVR ráadásul a koproducere, írja a News.ro.

A George Enescuról elnevezett komolyzenei fesztivál Bukarest egyik legnagyobb presztizsű kulturális rendezvénye, nemzetközi szinten is a legfontosabb esemény, amely Enescu műveit és a román kulturát népszerűsíti nem csak hazai előadókkal. A koncerteket idén viszont nem a fesztivál koproducere, a TVR fogja közvetíteni: a vájtfülűeknek ehhez át kell kapcsolniuk a BOR csatornájára, a Trinitas tévére.

Mi több, a Trinitas magasabb színvonalon közvetíti majd a fesztivált, 20 kamerával veszi a koncerteket, és ingyen közzéteszi őket online, hogy más tévék is átvehessék, derül ki Gigel Ştirbunak, a képviselőház kulturális bizottsága elnökének közleményéből. A képviselő szerint a TVR pénzt kért a fesztiváltól a közvetítésért, a Trinitas viszont ingyen vállalta. 

Ştirbu szerint minősíthetetlen, ami az állami tévében menedzsment szintjén történik, Doina Gradea vezérigazgató a polgárok kárára vezeti az intézményt.

A fesztivál közvetítési jogának elvesztését a TVR egyelőre nem kommentálta, de akit érdekel Doina Gradea menedzseri teljesítménye, belenézhet a kulturális bizottság tagjainak adott válaszaiba az alábbi videón:

Hirdetés

 

Hirdetés