A nevére vette gyermekét a diáklányt teherbe ejtő hittantanár

De azért előfordulhat, hogy súlyos következményei lesznek az ügynek.
Hirdetés

Az apasági teszt eredményének kézhez vételét követően simán a nevére vette gyermekét az a Fehér megyei hittantanár, aki még két éve ejtette teherbe az egyik tanítványát Lepuson, az Idegenforgalmi és Élelmiszer-ipari Szakközépiskolában.

Mint a megyei gyermekvédelmi főosztály vezetője, Valentin Ioan Frăcea elmondta, a lány, aki egy, az ortodox egyház által működtetett gyermekotthonban élt, 2017 novemberében tájékoztatta az otthon illetékeseit, hogy terhes, a gyermeket pedig meg kívánja tartani. Az apát azonban nem volt hajlandó megnevezni.

Ennek nyomán kiemelt elbánást élvezett, mindent biztosítottak számára, mit csak egy kismama számára biztosítani kell.

A gyermeket 2018. júniusában hozta világra.

Idén januárban aztán a lány apasági teszt elvégzését kérte, amelyet a kolozsvári törvényszéki orvostani intézetben végeztek el. A hittantanár ebbe gond nélkül belement, nem kellett hatósághoz fordulni az ügyben.

A DNS-teszt eredményét az anyával nem közölték, csak az apával.

Hirdetés

De ez is elegendő volt: szerdán mindketten megjelentek a szászsebesi önkormányzat anyakönyvi hivatalában, ahol a férfi elismerte, hogy az övé a gyerek, ezért új születési anyakönyvi kivonat kiállítását kérték. Ez várhatóan csütörtökre el is készül.

Ezt akár happy endnek is nevezhetnénk, csakhogy van egy kis bökkenő.

A lány ugyanis 11. osztályos volt, vagyis 17 éves, amikor teherbe esett. És még a gyerek születésekor sem töltötte be a 18-at.

Úgyhogy nagyon könnyen előfordulhat, hogy az ügynek büntetőjogi következményei is lesznek.

Hirdetés