Rekordgyanús: három napja érkezett Nagy-Britanniába a román fiatal, máris bezárták lopás miatt

Ő sem vesztegette az idejét, meg a hatóságok sem.
Hirdetés

Nem totojázott az a húszéves román fiatalember, aki pénteken érkezett Nagy-Britanniába munkát vállalni: néhány órával az érkezése után, szombaton már el is kapták bolti lopásért. Hétfőn pedig már be is zárták.

Leonard-Valter Tudor egy nottinghami áruházból próbált ruhaneműt lopni. Trükköt is bevetett: a lopott holmit egy alufóliából készült tasakba rejtette, abban a reményben, hogy így a lopásjelző nem indul be.

De beindult.

A biztonságiak azonnal elkapták, majd a rendőrség vette át az ügyet.

Az ügyész szerint Tudor Doncasterben akart munkát vállalni, de alighogy megérkezett az országba, egy másik, számára ismeretlen román férfi kereste meg, és azonnali „munkát” ajánlott: a nottinghami bolti lopást.

Hirdetés

Ennek nyomán 508 font értékben lopott ruhaneműt – ezt persze a bolt visszakapta. Ő pedig 16 heti elzárást kapott egy fiatalkorúak számára létesített intézetben. 

Ügyvédje egyrészt azzal védekezett, hogy védence csupán két hete lett apa, másrészt azzal, hogy „szükségből” cselekedett, hiszen nem volt pénze, és egyébként is, hezitált, mielőtt a lopást elvállalta volna.

Tudor, aki mindent azonnal beismert, büntetése letöltése után szeretne Nagy-Britanniában maradni, mivel továbbra is ott szeretne dolgozni.

Hirdetés