Megvan, mit kerestek tegnap a DNA ügyészei a temesvári városházán

A nyolc építési engedély között azt a kettőt is, amellyel Robu polgármester fiai építtetnek házat.
Hirdetés

Miután tegnap eljátszotta nagy ártatlanul, hogy nem tudja, mit kerestek reggel a Korrupcióellenes Igazgatóság Temes megyei ügyészei a temesvári városházán, mai sajtótájékoztatóján Nicolae Robu polgármester külön kérdésre elmondta, hogy az ügyészek többek között az ő két fia házának építési engedélyét kérték el.

Nem házkutatást tartott a hivatalban reggel megjelent két ügyész, hanem nyolc építési engedélyt, az azokhoz kapcsolódó urbanisztikai tanúsítványokat és egy urbanisztikai tervet tartalmazó tanácsi határozatot kértek el, magyarázta a polgármester, aki az ügyészek rendelkezésére bocsátotta az urbanisztikai osztály vezetőjét, hogy maradéktalanul adja át a kért dokumentumokat.

Kizárt, hogy bármi is törvénytelenül zajlott volna a hat sorház építése körül, amelyek közül kettő az ő két fiának a háza lesz, az ügyészi vizsgálat bizonyára feljelentésre indult, vélekedett Robu. Ő ugyanis direkt felhívta a figyelmet (a szövegből nem derül ki, hogy a fiaiét, az urbanisztikai osztályét vagy az építőcégét) arra, nehogy hibázzanak, hogy majd utólag bárki azzal vádolhassa a polgármestert, hogy a fiainak kedvezett, mondta Robu.

Hirdetés