Felháborítja a látogatókat, hogy kilátszanak a bordái a váradi állatkert egyetlen hímoroszlánjának

Virtuálisan mentik az állatok csontsovány királyát.
Hirdetés

Valóságos lavinát indított el a Facebook közösségi portálon egy fotó, mely a nagyváradi állatkert egyetlen hímoroszlánját ábrázolja. Az állatok királya annyira sovány rajta, hogy meg lehet számolni a bordáit. Így sokan azzal vádolták a zoo vezetését, hogy éhezteti a gondjára bízott vadakat.

Az állatkert hivatalos állásfoglalásban próbálta eloszlatni az aggodalmakat. Ebből kiderül, hogy az állat nem az alultápláltság miatt sovány: a rossz fogai akadályozzák az evésben. A hímoroszlán 14 éves, ami előrehaladott kornak számít. Ráadásul az öregség betegséggel is társul, sántít is.

Enni bőven kap, állítja a zoo vezetősége, ami nőstény társán meg is látszik. Az állatkert üzemeltetői mindenkit megnyugtatnak: bőven van eledelük lakóik számára, több cég mellett civil keresztszülők is adományokkal gondoskodnak az állatok mindennapi betevőjéről.

A váradi állatkertnek korábban is kijutott a kritikákból: pár éve újították fel, miután a sajtóban rendszeresen szóvá tették a korábbi áldatlan állapotokat. Mintegy 130 ezer látogató keresi fel évente, akik között külföldi turista is szép számmal akad.

Hirdetés