Visszakövetelte a sebésztől a zsebbe dugott pénzt az elégedetlen páciens (VIDEÓval)

Ahogy lenni szokott mostanában, az egész jelenetet lefilmezték és feltették a Facebookra. És máris kész az újabb egészségügyi botrány.
Hirdetés

Belső eljárás indult a bánsági Facsád nevű kisváros kórházában egy elismert sebész ellen, miután egyik betege, pontosabban a páciens lánya, feltöltött a Facebookra egy kompromittáló videót róla. Az asszonyt egy hónappal ezelőtt visszérbetegség miatt műtötte meg a sebész, de az állapota csak rosszabb lett. Azóta fájdalmak kínozzák, lábán pedig gyulladás és fekélyesedés jelei mutatkoznak, ezért a beteg lánya visszament az orvoshoz, hogy visszakérje a hálapénzként neki adott 100 eurót.

A felvétel tanúsága szerint Balaci Nicolae, akit jó hírnevének köszönhetően gyakran keresnek fel Lugosról és Temesvárról is, nem akadékoskodott, azt ígérte, hogy visszaadja a pénzt, csak nem emlékezett, hogy pontosan mennyit kapott a pácienstől. Az is elhangzik, hogy ő nem kért pénzt a műtétre, csak elfogadta azt, amit a kezébe nyomtak. Az orvos ugyanakkor arra is utal, hogy máskor is adott már vissza pénzt betegnek, ha az illető ezt kérte, továbbá az is, hogy a pénzen a kollégájával osztoztak.

A kórház szóvivője a sajtó érdeklődésére azt nyilatkozta, hogy a videó alapján belső eljárást indítottak. Az érintett orvost nem sikerült szóra bírniuk.

Hirdetés