Elkapták a Temes megyei rendőrök kollégájuk gyilkosát (VIDEÓval)

Hosszas hajtóvadászat után került rendőrkézre.
Hirdetés

Másfél napig tartott, óriási erőket vetettek be, de végül sikerült: kedden reggel a Temes megyei rendőrök elkapták azt a körözött bűnözőt, aki még vasárnap délután megölt egy rendőrt Őszényben, egy másikat pedig megsebesített.

A Ionel Lea nevű férfire Temesremetén csaptak le a rendőrök, és mivel meglepték – vélhetően álmában –, nem volt szükség fegyverhasználatra ahhoz, hogy őrizetbe vegyék.

A rendőrgyilkost az egyik barátja nagyszüleinek házában fogták el, hét kilométerre a gyilkosság helyszínétől. 

 

 

A rendőrség szerint a férfi megsebesült – minden bizonnyal a rendőrökkel vívott vasárnapi tűzpárbajban –, állapota pedig egyre rosszabbodott. 

A rendőrök megtalálták nála a pisztolyt, amellyel felvette a harcot a hatóságok ellen, valamint több töltényt is.

A hajtóvadászatban mintegy 400 rendőr vett részt, a környéket tüzetesen átfésülték, minden egyes gépkocsit megállítottak, ás átvizsgáltak. 

Hirdetés

Ioan Buda országos rendőr-főkapitány még hétfőn leszedte a keresztvizet a Temes megyei rendőr-főkapitányság illetékeseiről, mondván: rosszul szervezték meg a vasárnapi akciót, amely során el akarták fogni.

Mint megírtuk, a vasárnapi akció célja az lett volna, hogy elkapják az országos körözési listán szereplő gyanúsítottat.

A rendőr egy őszényi ház közelében találta szembe magát a körözött személlyel, aki ekkor három lövést adott le. Egy találat a 43 éves rendőr nyakát, egy másik pedig a mellkasát érte. A helyszínre érkező mentősök közel két órán át próbálták újraéleszteni a meglőtt férfit, de nem jártak sikerrel.

 

 

Hirdetés