„Há’ milyen ruhában fogadta a pápát???” Jól leszedték a keresztvizet Carmen Iohannisról

Hiszen nem is királynő! Csak elnökné!
Hirdetés

Már a verebek is unják csiripelni, hogy Őszentsége, Ferenc pápa megkezdte romániai látogatását. Na de van itt egy kisebbfajta protokoll-katasztrófa.

Amikor, ugye, a Szentatya román földre lépett, a bukaresti reptéren Klaus Iohannis elnök és felesége, Carmen fogadta őt a lépcső alján. És a román first lady egy egyszerű, térdig érő fehéres ruhát viselt, asszorté cipellőkkel. Nos, egy divatkritikus szerint éppen ez a baj.

A ruhaszaki keményen megmondta a véleményét: az elnök neje olyan előjogot bitorolt, amely nem illeti meg! Hogy miért? Mert fehér színű ruhát a pápa jelenlétében kizárólag katolikus királynők (-nék) és hercegnők viselhetnek. Pont!

Nézzük csak meg Viorica Dăncilă asszonyt. Milyen szép feketét viselt, amikor meglátogatta a pápát a Vatikánban. Ő bezzeg tudta az etikettet!

Hirdetés

Na de nem ez volt ám az egyetlen baj! A pápa jelenlétében a hölgyeknek egy mantilla nevű fátyollal kell beborítaniuk a hajukat. Khm, ezt is tudta Dăncilă asszony, ugye. Madame Iohannis bezzeg nem! És nem is fogta szorosan össze a haját. Mert akkor nem kötelező a mantilla. Lásd, amikor Angelina Jolie tette tiszteletét a Szentatyánál.

A politikusfeleségekre visszatérve, se Melania Trump, se Macronné, se senki más nem követte el ezt az etikettgyalázást.

A román elnökné igen. Ajvé!

Hirdetés