Búcsúznia kell tisztségétől Nagybánya RMDSZ-es alpolgármesterének

Jogerős bírósági ítélet miatt kell távoznia.
Hirdetés

Eddig tartott Nagybánya RMDSZ-es alpolgármestere, Vida Noémi pályafutása: összeférhetetlenség miatt távoznia kell tisztségéből.

Erre a legfelsőbb bíróság jogerős ítélete kényszeríti, amelyben a bírák az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnek (ANI) adtak igazat, amely már korábban megállapította az összeférhetetlenség tényét, az alpolgármester azonban pert indított ellene.

Az ANI még 2015-ben állapította meg, hogy Vida esetében még a 2008 és 2012 közötti időszakban állt fenn összeférhetetlenség, mivel annak ellenére sem mondott le az önkormányzattal korábban aláírt szerződésekről, amelyeket azzal az OPUS MEDIA Kft.-vel kötöttek, ahol az alpolgármester ügyvezetőként és társtulajdonosként tevékenykedett, hogy a városi közgyűlés tagjává választották.

Az ANI szerint Vida abban az időszakban, amikor az összeférhetetlenség fennállt, 30 ezer lejes bevételhez jutott a város költségvetéséből.

Hirdetés

Vida bíróságon támadta meg az ANI határozatát, de több évnyi pereskedés után a legfelsőbb bíróság is a feddhetetlenségi ügynökségnek adott igazat.

Így aztán most nem csak az alpolgármesteri tisztségtől kell búcsúznia, hanem a város képviselő-testületében betöltött tagságáról is.

Hirdetés