László Csaba került a Sepsi OSK kispadjára

A 55 éves, székelyudvarhelyi születésű tréner először kapott állást Romániában.
Hirdetés
A képen balról jobbra: Hadnagy Attila klubigazgató, Diószegi László tulajdonos, László Csaba, Bokor János sportigazgató

Hiába a rájátszásba jutás, hiába az egyértelmű sikernek számító hatodik hely a román focibajnokságban, Eugen Neagoénak a rájátszásba már beletört a bicskája, és egy tízmeccses nyeretlenségi széria után még a szezon vége előtt megvált tőle a Sepsi OSK vezetése.

Az oltyán edző utódja egy igazi székely lett, a Bölöni László mellett az egyetlen erdélyi magyar futballszakember, aki mögött komoly nemzetközi karrier áll: 2004-ben a magyar, 2009-ben a skót bajnokságban választották meg a szezon edzőjének.

Az 1985 óta külföldön élő, német és magyar állampolgárságú László Csaba a német futballban tanulta a szakmát, igazán ismert akkor lett, amikor Lothar Matthäus szövetségi kapitány felkérte a magyar válogatott másodedzőjének. Azóta dolgozott a magyar, a skót, a belga és a szlovák élvonalban is, Ugandában és Litvániában pedig a válogatottat vezette. Utolsó csapata a skót Dundee United lett, amelyet éppen akkor vett át, amikor 2017 őszén először megkereste a Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László, Másodjára már nem mondott nemet a székelyföldi ajánlatra, bár csupán egy szezonra írt alá a szentgyörgyi csapathoz.

László Csaba
Született: 1964. február 13., Székelyudvarhely
Csapatai jétékosként: Székelyudvarhelyi FC, SpVgg Oberaussen, TuS Grevenbroich, Ford Niehl Köln, Bayer Uerdingen, Budapesti Volán, Budapesti VSC.
Csapatai edzőként: BW Kerpen, TuS Grevenbroich, Ferencváros, magyar válogatott (másodedző), ugandai válogatott, Heart of Midlothian, Charleroi, litván válogatott, MTK, Dunaszerdahelyi AC 1904, Dundee United.

Hirdetés