Iohannis máris összeboronálná a győztes ellenzéket, hogy megszabaduljon a kormánytól

Lojális kormányt szeretne.
Hirdetés

A jobbközép, illetve liberális ellenzéki erők győzelme nyomán felcsapott kerítőnek Klaus Iohannis államfő: hétfőn a választási eredményeket kommentálva arra tett javaslatot, hogy a győztes Nemzeti Liberális Párt (PNL) fogjon össze a harmadik helyezett Mentsétek meg Romániát Szövetség–Egység,Szabadság és Szolidaritás Pártjával (USR-PLUS), hogy ki lehessen rúgni a jelenlegi kormányt.

Az elnök gratulált a PNL-nek, amelynek megválasztásáig ő volt az elnöke, és – kissé túltolva a rajongást – „történelminek” nevezte a győzelmét, amely lehetővé teszi, hogy az ország legfontosabb pártjává váljon.

Megveregette virtuálisan az USR-PLUS vállát is, mivelhogy az szerinte bizonyította: lehetséges komoly és hiteles alternatívát építeni.

És akkor következett a nászajánlat: Iohannis szerint a PNL-nek és az USR-PLUS-nak tárgyalnia kellene az együttműködésről a jelenlegi, kudarcos PSD-kormány leváltása érdekében.

Iohannis amúgy a szociáldemokraták lebőgése kapcsán megjegyezte: a választók a katasztrofális kormányzás és az igazságszolgáltatás elleni támadások miatt megbüntették őket.

Hirdetés