Nem fogjuk elhinni: az észak-erdélyi autópálya még idén eléri a magyar határt

Ma ígérte meg a miniszter Biharban. Hisszük, ha látjuk.
Hirdetés

Már építik az észak-erdélyi autópálya határmenti, mintegy 5 km-es szakaszát, jelentette be Răzvan Cuc kiszállási szállításügyi miniszter Bihar község területén. A terepezni imádó miniszter ennél még hatalmasabbat jelentett be: a szakaszt még idén be is fejezik!

Méghozzá úgy, hogy a 134 milliós szerződést a kormány felpumpálja, hogy az építő cégtársulás több gépet hozasson, és éjszaka is dolgozhasson. Merthogy a minisztérium ilyen gyorsítóprogramot is futtat a tervezettnél is szorgosabb útépítők számára.

A pályaszakasz építését végző cégtársulás határidő előtt fejezte be a tervezést, és április 13-án nekilátott az előkészületi terepmunkáknak, kiépítette a szervízutakat és a helyszínre szállította az építkezési anyagok nagy részét, így csütörtökön elkezdhette a tuljadonképpeni munkálatokat a sztrádán, mondta Cuc.

Az észak-erdélyi autópálya 3C3 jelzésű, Bihar–Bors szakaszának építésére 2018 decemberében írták alá a szerződést. A terv szerint ezen a szakaszon parkolót is kialakítanak a határ közelében. A kivitelezési idő 19 hónap, amelyből eredetileg 4 hónapot szántak a tervezésre.

Hirdetés

Minden elismerésünk, ha a 15 havi munkát elvégzik hét hónap alatt, de hisszük, ha látjuk. Ahogy azt, hogy még idén elkezdik építeni a 160 km/órával suhanó gyorsvasutat Kolozsvár és Biharpüspöki között.

Hirdetés