Sínezd újra
gycsaba
2019. április 16. kedd, 19:26
A megvalósíthatósági tanulmány elkészült, jöhet az érdemi munka a tárcavezető szerint.

Răzvan Cuc tárcavezető keddi, aranyosgyéresi sajtótájékoztatóján jelentette be, Románia elkészült a Kolozsvárt Biharpüspökivel összekötő gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányával, s ha minden terv szerint halad, az érdemi munkát már az idén elkezdenék. Pezsgőt még korai lenne bontani, a miniszter úr ugyanis, mint tudjuk, hajlamos arra, hogy hatalmasakat mondjon a sajtónak. 

Az elképzelés szerint ezen a szakaszon óránkénti 160 kilométeres sebességgel suhannak majd a vonatok egészen a határig, majd onnan Budapestig.

Az elmúlt évben írtunk arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: egyetértés van Magyarország és Románia között abban, hogy a térség első TGV-típusú gyorsvasúti összeköttetése Budapest és Kolozsvár között épüljön meg.

A román kormány augusztusban határozatot fogadott el, amelynek értelmében gyorsvasúthálózatot építenek ki az országban, első körben pedig Bukarest-Craiova-Temesvár-Kolozsvár vonalon építkeznének.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30825
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.