Nem bontotta fel az RMDSZ az egyezségét a PSD-ALDE koalícióval

Legalábbis Călin Popescu Tăriceanu így értette.
Hirdetés

Elolvasta alaposan Kelemen Hunor nyilatkozatát, és abban nem látta, hogy az RMDSZ azt jelentette volna be, hogy felbontja a PSD-ALDE kormánykoalícióval kötött együttműködési megállapodást – mondta Călin Popescu Tăriceanu, a kisebbik kormányzópárt ALDE elnöke egy péntek esti tévéműsorban.

Kelemen Hunor tegnap jelentette be, hogy okafogyottnak tekintik a megállapodást, és nem támogatják sem a kormány, sem a PSD-ALDE alkotta parlamenti többség semmilyen javaslatát, amíg nem rendeződik az úzvölgyi katonai temető sorsa. A kormány figyelmét hetekkel ezelőtt felhívta az ügyre, amelynek súlyosbodását a kormány semmilyen lépéssel sem előzte meg.

Tăriceanu szerint az ellenzék hiába sugallja, hogy ha nyernek az európai parlamenti választáson, akkor bizalmatlansági indítványt kezdeményeznek, mert az EP-választásnak semmi köze a bukaresti parlament belső összetételéhez. Úgy véli, a PNL 25 százalék körülit kaphat a vasárnapi voksokból, és ettől még nem fog az történni, amit sugallnak egyes ellenzéki politikusok és elemzők (azaz az ellenzék átveszi a kormányzást – szerk.megj.).

Ludovic Orban, a PNL elnöke április 11-én mondta, hogy az EP-választás és az igazságügyi kérdésekben kiírt népszavazás után bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a Dăncilă-kormány ellen.

 

Hirdetés