Miért kért titkos jelszót a rendőr a sofőröktől egy romániai város bejáratánál?

Előrebocsátjuk, a PSD-nek is köze van a dologhoz.
Hirdetés

Manapság gyakran érezzük azt, hogy mintha Caragiale egyik fanyar humorú komédiájában élnénk, annyi felfoghatatlanul abszurd hír és jelenség vesz bennünket körül nap mint nap. Ez jutott eszünkbe az alábbi eset kapcsán is, melyet ha nem rögzítettek volna egy telefon kamerájával, nem hisszük el, hogy valóban megtörtént.

Vasárnap, a Dâmbovița megyei Târgovişte városában tartotta újabb kampányeseményét a PSD, melyen részt vett és dörgedelmes beszédet mondott Liviu Dragnea is. Úgy tűnik, hogy a pártvezér megelégelte, hogy folyton PSD-ellenes tüntetőkbe botlik, és ráparancsolt a szervezőkre, hogy intézkedjenek az esemény zavartalan lebonyolítása érdekében. Így hát a rendőrök lezárták a város bejáratait: csak azokat engedték be, akik rendelkeztek a behajtásra felhatalmazó PSD-s matricával, és ismerték a titkos jelszót.

Miután a jelszót kérő rendőrrel folytatott párbeszéd felkerült a Facebookra, a Dâmboviţa megyei rendőrség közleményben tisztázta, hogy a törvény szerint jártak el, amikor biztosították a helyszínt. Az eseményre érkező tömeg számára egy útvonalat állítottak fel, az esemény és az ideiglenesen kialakított parkolók között, ide tényleg csak jelszóval léphettek be az érdeklődők, ismerték el.

Ha valamiről, akkor az efféle húzásokról egészen biztosan emlékezetes marad a 2019-es EP-választás kampánya.

Hirdetés