Nem a bírósági wifi szivatta a PSD-t

A politikus ügyvédje túlhisztizte a technikát. Bárki kreálhat hálózatot MuiePSD néven.
Hirdetés

A Legfelső Bírói Tanácsig és az Igazságügyi Felügyeletig szaladt tegnap Sevil Shhaideh volt miniszterelnök-helyettes ügyvédje, mert MuiePSD nevű wifi hálózatot fedezett fel a Bukaresti Törvényszék épületében. Mára a törvényszék informatikai osztálya tisztázta, hogy nem hozzájuk tartozik a hálózat.

Az intézmény egyetlen alkalmazottja sem konfigurált egyetlen bírósági hotspotot sem úgy, hogy ez legyen a neve, amit a felhasználók látnak, magyarázta szerdán a Bukaresti Törvényszék elnöke, Laura Radu bíró. A bírósági hálózat nem nyilvános, a környéken elérhető nyilvános wifi hálózatok beállításaihoz pedig a törvényszék rendszergazdái nem férnek hozzá.

Azt pedig végképp nem tudják ellenőrizni, hogy az a rengeteg ember, aki naponta megfordul a törvényszék épületében, illetve a közvetlen közelében, és hotspotként használja a saját okostelefonját, hogyan nevezi el az általa létrehozott, kis hatókörű hálózatot. 

A vezetéknélküli wifi hálózatok hatósugara rövid, és olyan frekvenciát használnak, amelyre nem szükséges licenszt kiváltani, így nincs olyan intézmény vagy hatóság, amelynél engedélyeztetni kellene őket, magyarázza a bírói közlemény a wifi alapjait, hátha Flavia Teodosiu ügyvéd is megérti.

Hirdetés

A Bukaresti Törvényszék és a hozzá tartozó bíróságok internethozzáférését az igazságügyi minisztérium és a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) biztosítja, jegyzi meg a közlemény.

 

Hirdetés