Elő a bőröndöt, visszatér a Kolozsvár-Budapest repülőjárat!

Orbán Viktor ahogy megérkezett, rögtön leült tárgyalni a reptérigazgatóval.
Hirdetés

Azóta vártunk erre a hírre, amióta tavaly szeptemberben a Wizz Air megszüntette a Budapest és Kolozsvár közötti repülőjáratát: ha minden jól megy, jövőre ismét repülve tehetjük meg a két város közötti távolságot. David Ciceo, a kolozsvári nemzetközi repülőtér igazgatója egy keddi sajtótájékoztatón lebegtette meg a Kolozsvár–Budapest menetrend szerinti repülőjárat bevezetésének lehetőségét. Erről már Orbán Viktorral is tárgyalt, amikor a kormányfő Kolozsvárra érkezett.

A reptérigazgató annyit árult még el a tárgyalásról, hogy bár további egyeztetések szükségesek, Orbán Viktor a támogatásáról biztosította. Meggyőződése, hogy jövő évtől sikerül elindítani egy menetrend szerinti járatot ezen az útvonalon, ez hasznára válik mind Budapestnek, mind Kolozsvárnak, magyarázta.

Következő lépésként Ciceo a napokban találkozni fog Brüsszelben a budapesti repülőtér igazgatójával, akivel a járat beindításának konkrétumairól tárgyalnak majd.

Jelenleg aki Budapestre szeretne repülni, annak először Marosvásárhelyre kell utaznia. Az ottani reptér kifutópályájának felújítása miatt ideiglenesen már volt közvetlen légi összeköttetés Kolozsvár és Budapest között, de megszüntették, amint elkészültek a munkálatokkal.

Hirdetés