Egyre több magyar politikus éjszakázna az úzvölgyi temetőben

Így akadályoznák meg a román emlékmű és parcella felavatását. Hajmeresztő tiltakozási akciót generált a botrány, az biztos.
Hirdetés

Bár Constantin Toma, Dormánfalva polgármestere szombaton azt ígérte, nem tartják meg május 17-én az úzvölgyi katonatemető frissen kialakított parcellájának az avatási ünnepségét, a Magyar Polgári Párt (MPP) keddi közleményében bejelentette: 24 órán keresztül őrséget állnak majd a temetőben, hogy megakadályozzák a ceremóniát. Mivel éjszakázásról is szó van, Mezei János pártelnök azt javasolja a résztvevőknek, hogy vigyenek magukkal ennivalót, vizet és meleg ruhát.

A kezdeményezés egyébként nem eredeti, Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök már egy vasárnapi Facebook-bejegyzésében bejelentette: május 16-én este Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterrel a helyszínre megy és ott éjszakáznak, hogy reggel „jó gazdaként” fogadni tudják az avatásra készülőket.

Mezei János közleményében azt írja, „az erdélyi magyarság száz éves tapasztalata inti óvatosságra pártját”, nem hisznek a dormánfalvi elöljárónak, ezért vonulnak a helyszínre. „Meggyalázták őseink emlékét. Történelmünk meghamisításán dolgoznak. Magyarságunkban vérig sértettek, porig aláztak. Mi marad gyermekeinknek az ősi hagyatékból, ha mi karba tett kézzel szemlélődünk és csupán méltatlankodunk és magunkban háborgunk ebben a helyzetben?” – fogalmaz közleményében a pártelnök.  

Hirdetés