Biztonsági „rés” a kolozsvári reptéren: épp hogy nem verték meg az alkalmazottak a vezetőséget

A rendfenntartókat hívták be, hogy megvédjék az igazgatótanács tagjait az alkalmazottaktól.
Hirdetés

Akkora a feszültség a kolozsvári reptéren, hogy a testi épségüket féltették ma a repteret kezelő vállalat igazgatótanácsának tagjai a vállalat alkalmazottaitól, derül ki hétfői közleményükből. Ezért felfüggesztették a mai ülésüket anélkül, hogy elfogadták volna a reptér idei költségvetését, „biztonsági résre” és lincshangulatra panaszkodtak, és behívták a reptér rendfenntartó embereit, hogy fékezzék meg a szakszervezetiseket.

A szakszervezetbe tömörült alkalmazottak hetek óta fel vannak háborodva, hogy nincs a reptérnek idei költségvetése, és hogy az igazgatótanács nem áll szóba velük, írja a Ziua de Cluj. Azt is kifogásolják, hogy a megyei tanács törvénysértő módon nevezte ki az igazgatótanács tagjait, ezért két napig sztrájkőrséget álltak a prefektúra előtt, és arra kérték a prefektust, hogy bíróságon támadja meg az ideiglenes igazgatótanácsi tagok kinevezési határozatát. 

A szakszervezet emellett fizetésemelést, vakációs utalványokat és 173 parkolóhelyet követel az alkalmazottak számára a reptér parkolójában. Mivel úgy véli, követeléseit nem hallgatják meg, holnap és holnapután már nem a prefektúra előtt, hanem a Főtéren fognak tüntetni.

Az Avram Iancuról elnevezett nemzetközi repülőteret működtető vállalat a Kolozs megyei tanács alárendeltségébe tartozik. Igazgatója, David Ciceo évek óta konfliktusban áll a megyei tanács elnökével, Alin Tișével. Az igazgatótanács tagjait a megyei tanács nevezi ki, ők pedig úgy vélik, a szakszervezetet is Ciceo heccelte ellenük, akinek már nem a reptér fejlesztése a célja, hanem az igazgatói tisztség megtartása. 

Hirdetés

Sőt szerintük Ciceo felhasználta az alkalmazottak elégedetlenségét, hogy őket és az ülést ellehetetlenítse: hiába kérték, nem biztosított számukra egy másik, csendes helyiséget, ezért inkább elnapolták az ülést és a büdzsét.

 

Hirdetés