Ész megáll: nyílt nappal ünnepli alapításának évfordulóját egy kórház

Nem, ez nem vicc.
Hirdetés
Nehezen tudjuk elképzelni, hogy tömegek érzik úgy: ha lehetőségük nyílna rá, ők bizony önszántukból kórházban töltenék a hétvégét. Vagy legalábbis a hétvége egy részét. Már ha nem orvosnak készülnek.
 
A nagyváradi Gavril Curteanu Városi Kórház menedzsmentje azonban a jelek szerint sokkal élénkebb fantáziával rendelkezik nálunk, ugyanis szombatra, a kórház megnyitásának ötvenedik évfordulója alkalmából nyílt napot hirdettek, amikor bárki szabadon bemehet az intézménybe, és ott körbe is vezetik.
 
A szokatlan túra során persze nem lehet rátörni a betegekre, olyan helyiségeket látogathatnak meg az érdeklődők, amelyekben senki sem tartózkodik majd: az orvostanhallgatók tantermét, egy kétágyas kórtermet, egy kezelőt, a kápolnát, a kórház járóbeteg-rendelőjét, a sugárterápiás osztályt, a hematológiát és az onkológiát.
 
Dacian Foncea, a kórház menedzsere elmondta: a nyílt nap célja az, hogy megmutassák: a kórház a váradi közösségé, nincs semmi titkolni valójuk, és azt is szeretnék, ha az emberek látnák, miben is áll a kórházi munka.
 
Azért van prózaibb ok is: a kórház indoklása szerint azért folyamodtak ehhez a furcsa megoldáshoz, mivel a hatályos törvényt szigorúan tiltja, hogy pénzt költsenek ünnepi rendezvényekre. Még egy szórólapot sem nyomtathatnak.
 
Így aztán szombaton várják a látogatókat. 
 
Legalább őket nem kell ellátni.

 

Hirdetés