Megszakad a román honfiúi szív: Magyarország még egy területen lekörözte Romániát

Már megint az örök rivális...
Hirdetés
Miközben Romániában évek óta ádáz vita zajlik egyik oldalról a vadászok és a kárvallottak, a másikon a zöldek között arról, kilőhetők-e az emberek életét és vagyonát veszélyeztető nagyvadak, elsősorban a medvék, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik politikusa most a Romániában minden érvek aduászba oltott Jolly Jokeréhez folyamodott a vadászati törvény korszerűsítése érdekében. 
 
Ez így hangzik:
 
Bezzeg a magyarok!
 
Cristian  Chirteş, a PNL Maros megyei elnöke szerdán a jelenleg hatályos vadászati törvényt ostorozta, és sürgős módosítást javasolt, megjegyezve: pártjának már van is egy tervezete.
 
„Miért van az például, hogy Magyarországnak ötször nagyobb bevétele származik ebből a sportból, mint Romániának, ahol a vadászatra alkalmas terület is nagyobb, és a vadállomány is sokszínűbb Magyarországhoz képest? Modern törvényre van szükségünk, amely pontosan rögzíti a felelősségi köröket, és amely elsősorban minden állampolgár, a földtulajdonosok, az állattulajdonosok és a civil szféra számára is elfogadható. Észrevettem, hogy mindenki a vadászaton köszörüli a nyelvét, de túl kell lépnünk ezen az akadályon, és ki kell dolgozni ezt a törvényt” – adta ki az útmutatást a magyarokkal szemben a jelek szerint nem kevés frusztrációt tápláló politikus. 

Hirdetés