39 vagonos tehervonat mozdonya égett

A tűzoltók egy órán át csak nézték a tüzet, de nem olthatták. A CFR nem kapcsolta le az áramot.
Hirdetés

Karbamidot szállító, 39 vagonos tehervonat mozdonya égett ki kedd éjszaka Fehér megyében, ahol emiatt állt a 300-as vasúti fővonal éjszakai forgalma.

A mozdony kigyulladt, ahogy a szerelvény elhagyta Hosszúaszót Balázsfalva irányába. A vagonokat egyből lekapcsolták a mozdonyról és leállították a vasúti forgalmat az illető szakaszon. A tűzoltók egy bő órán át mégsem kezdhették oltani a tüzet, a vasútvállalat ugyanis nem kapcsolta le a felsővezeték áramellátását az érintett szakaszon, írja a Mediafax.

A tűzoltók érkezésekor még csak füst jött ki a mozdony ablakain, de amikor a CFR értesítette őket, hogy kezdhetik oltani, a lángok már a teljes mozdonyt elborították, nyilatkozta a Fehér megyei katasztrófaelhárítás szóvivője.

A tűzoltók éjjel egy órakor kezdtek oltani, hajnali fél hatra fejezték be. A vasúti forgalmat a 300-as fővonal érintett szakaszán csak reggel hatkor indították újra.

A mozdonyvezetők idejében elhagyták a mozdonyt, a baleset nem járt áldozattal. A kiégett mozdonyt bevontatták Hosszúaszó állomására. A tűz oka az első jelek szerint a villanymotorban keletkezett rövidzárlat. A tűz okozta kár mértékét még vizsgálják.

Hirdetés