Ön szerint méltó büntetés lenne Dan Tanasă számára, ha kitiltanák Magyarországról?

Csomortányi István, az EMNP elnöke állt elő a javaslattal.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezére csütörtöki, nagyváradi sajtótájékoztatóján jelentette ki, hogy a magyar feliratok és szimbólumok ellen indított perekről elhíresült Dan Tanasát és a hozzá hasonló „notórius magyarellenes provokátorokat” ki kellene tiltani Magyarországról, ez kellene legyen a magyar állam által alkalmazandó általános büntetés.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a politikus azt mondta, Romániában az utóbbi időszakban fokozódott és állami szintre emelkedett a magyarellenesség, hiszen „állami segédlettel vagy a hatóságok szeme láttára, de tétlenségük mellett” történnek a magyarellenes megnyilvánulások.

Csomortányi számára nyilvánvaló, hogy Románia nem nevezhető jogállamnak, ahol „csak a legritkább esetben adnak igazat romániai magyaroknak a közösségi ügyekben”.

Egyébként korábban a Magyar Polgári Párt (MPP) is hadat üzent a magyarfóbiás jelentgetőnek, erről itt írtunk részletesebben, Árus Zsolt civil aktivista pedig azt állítja, Dan Tanasă törvénytelenül indít pereket a magyar szimbólumok ellen, mivel az általa vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) jogszerűtlenül működik.

Hirdetés