Mennyire normális Woodstockhoz hasonlítani a romániai iskolákat?

Nem tudjuk, Călin Popescu Tăriceanu mit szív, hogy hippifesztiválnak nézi a közoktatást.
Hirdetés

A drogmegelőzés fontosságát akarta hangsúlyozni Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE elnöke, de kicsit túltolta a hasonlatot. A drog hatására balesetező román divattervező, Răzvan Ciobanu esetéből indult ki a magvas eszmefuttatása. A ma temetett híresség balesete az ALDE elnöke szerint a kábítószer-fogyasztás problémájára irányította a figyelmet.

Ezt a témát bátorsággal és racionálisan kell megvitatni, beszélni kell arról, hogy a bonyolult törvények miként nehezítik meg az orvosi marihuána legalizálását, a dizájnerdrogok (úgynevezett etnobotanikus szerek) betiltását vagy a biztonságos belövésre alkalmas szobák kialakítását. Erről átfogó társadalmi párbeszédet kell indítani a civil szervezetek, iskolaigazgatók, egyházi emberek és egyéb illetékesek részvételével – magyarázta az ALDE politikusa, mely kijelentésekkel akár egyet is lehet érteni.

A mondandója ezen a ponton fordul át komolytalanba, szerinte ugyanis az iskolák a tudományosság és az oktatás központjainak kellene lenniük, nem pedig „kicsi Woodstockoknak”, ahol a füves cigi kézről kézre jár a szünetekben. Nem tudjuk, milyen iskolákban járhatott Tăriceanu, de hogy nincs túl jó véleménnyel a román oktatási rendszerről, az holtbiztos.

Hirdetés