Durva: rendőrtiszt fenyegette meg halálosan a plagizátorokat leleplező oknyomozó újságírónőt

A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Hirdetés

Az nem számít különösebben meglepőnek, ha a rendőrakadémián rendőrök tartózkodnak. Az viszont már annál inkább, ha egy nyomozás keretében házkutatást tartani mennek be oda, és saját kollégájuk ellen járnak el.

Szerdán pontosan ez történt: rendőrök és ügyészek érkeztek az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémiára, miután az alapos gyanú szerint az akadémia egyik alkalmazottja – naná, hogy rendőrtiszt – volt az, aki nemrég halállal fenyegetett meg egy oknyomozó újságírónőt. Naná, hogy névtelenül.

A rendőrök az érintett kolléga slatinai otthonában is házkutatást tartottak, és természetesen kihallgatásra elő is állították.

A G4Media.ro értesülései szerint a gyanúsított az akadémia egyetemközi együttműködésért felelős osztályán dolgozik.

Az újságírónőt Emilia Şercannak hívják, és az elmúlt hónapokban több alkalommal is leleplező írásokat közölt a különböző romániai felsőoktatási intézményekben tapasztalható, de persze eltussolni igyekezett plágiumügyekről.

Hirdetés

Az oknyomozó cikkekben szereplő intézmények között ott van a rendőrakadémia is. Nem is akármilyen szinten: magát a rektort is azzal gyanúsították meg, hogy lopta doktori disszertációjának jelentős részét. Az intézmény persze nem sietett tisztázni az ügyeket.

Emilia Şercan most döbbenten reagált arra, hogy éppen a törvény egyik őre küldött neki halálos fenyegetést. „Ez elképzelhetetlen! Remélem, ezúttal legalább egy kis becsület lesz a rendőrakadémia vezetőiben” – kommentálta nem kis iróniával a történteket.

 

Hirdetés