Illusztráció | Főtér.ro
Mundérbecs
szabot
2019. április 17. szerda, 15:28
Emilia Şercan természetesen feljelentést tett a rendőrségen.

Halállal fenyegető üzenetet kapott tegnap este Emilia Şercan újságíró, aki a rendőrségi feljelentés után, ma délben tette közzé a fenyegetést saját Facebook-oldalán.

Emilia Şercan 1996 óta foglalkozik újságírással, 2000 óta az országos sajtóban dolgozik, évek óta tanít a Bukaresti Egyetem újságírás szakán. Nem ezek miatt fenyegették meg, hanem az utóbbi években a PressOne.ro oldalon publikált cikksorozata miatt, amelyben a belügyi szervek akadémiáin dúló plágiumot leplezi le.

A másolt doktori dolgozatokra szakosodott újságíró több tucat (volt) miniszterről, főrendőrről, titkosszolgálati vezetőről, ügyészről bizonyította, hogy plágiummal szerzett doktori címet: Liviu Pop, Florian Bodog, Mihai Stănișoară, Dumitru Dumbravă, Radu Stroe, Darius Vâlcov, Gabriel Oprea, stb. – egészen elképesztő és hosszú a lista.

Az elmúlt három héten pedig arról írt Emilia Şercan, hogyan próbálja eltitkolni a Rendőrakadémia, hogy doktori diplomagyárként működik szinte a teljes tanári kar tudtával: tucatnyi dolgozatot inkább nem vizsgál, indokolatlanul nehézzé akarja tenni, hogy külsősök hozzáférjenek az akadémia – mivel egyetemi, ezért nyilvános – könyvtárához, ahol minden, ott megvédett doktori dolgozatból kell legyen egy példány. És persze Şercan írta meg azt is, hogy a Rendőrakadémia rektora, Adrian Iacob 2007-ben megvédett doktori dolgozatának 70 százalékát másolta.

A Rendőrakadémia mellett a SRI doktori iskolája volt még a plágium melegágya. Itt a cikkek nyomán maga az intézmény indított belső vizsgálatot, és a 85 doktori dolgozat közel feléről bizonyosodott be, hogy másolták, ezért a nemzetbiztonsági akadémia maga kéri ezeknek a doktori címeknek a visszavonását.

A doktori fokozat jó biznisz a közszférában, idén bruttó ezer lejjel emeli meg birtokosának közalkalmazotti fizetését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30837
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.