Illusztráció | Főtér.ro
Mundérbecs
szabot
2019. április 17. szerda, 15:28
Emilia Şercan természetesen feljelentést tett a rendőrségen.

Halállal fenyegető üzenetet kapott tegnap este Emilia Şercan újságíró, aki a rendőrségi feljelentés után, ma délben tette közzé a fenyegetést saját Facebook-oldalán.

Emilia Şercan 1996 óta foglalkozik újságírással, 2000 óta az országos sajtóban dolgozik, évek óta tanít a Bukaresti Egyetem újságírás szakán. Nem ezek miatt fenyegették meg, hanem az utóbbi években a PressOne.ro oldalon publikált cikksorozata miatt, amelyben a belügyi szervek akadémiáin dúló plágiumot leplezi le.

A másolt doktori dolgozatokra szakosodott újságíró több tucat (volt) miniszterről, főrendőrről, titkosszolgálati vezetőről, ügyészről bizonyította, hogy plágiummal szerzett doktori címet: Liviu Pop, Florian Bodog, Mihai Stănișoară, Dumitru Dumbravă, Radu Stroe, Darius Vâlcov, Gabriel Oprea, stb. – egészen elképesztő és hosszú a lista.

Az elmúlt három héten pedig arról írt Emilia Şercan, hogyan próbálja eltitkolni a Rendőrakadémia, hogy doktori diplomagyárként működik szinte a teljes tanári kar tudtával: tucatnyi dolgozatot inkább nem vizsgál, indokolatlanul nehézzé akarja tenni, hogy külsősök hozzáférjenek az akadémia – mivel egyetemi, ezért nyilvános – könyvtárához, ahol minden, ott megvédett doktori dolgozatból kell legyen egy példány. És persze Şercan írta meg azt is, hogy a Rendőrakadémia rektora, Adrian Iacob 2007-ben megvédett doktori dolgozatának 70 százalékát másolta.

A Rendőrakadémia mellett a SRI doktori iskolája volt még a plágium melegágya. Itt a cikkek nyomán maga az intézmény indított belső vizsgálatot, és a 85 doktori dolgozat közel feléről bizonyosodott be, hogy másolták, ezért a nemzetbiztonsági akadémia maga kéri ezeknek a doktori címeknek a visszavonását.

A doktori fokozat jó biznisz a közszférában, idén bruttó ezer lejjel emeli meg birtokosának közalkalmazotti fizetését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30837
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.