Illusztráció | Főtér.ro
Mundérbecs
szabot
2019. április 17. szerda, 15:28
Emilia Şercan természetesen feljelentést tett a rendőrségen.

Halállal fenyegető üzenetet kapott tegnap este Emilia Şercan újságíró, aki a rendőrségi feljelentés után, ma délben tette közzé a fenyegetést saját Facebook-oldalán.

Emilia Şercan 1996 óta foglalkozik újságírással, 2000 óta az országos sajtóban dolgozik, évek óta tanít a Bukaresti Egyetem újságírás szakán. Nem ezek miatt fenyegették meg, hanem az utóbbi években a PressOne.ro oldalon publikált cikksorozata miatt, amelyben a belügyi szervek akadémiáin dúló plágiumot leplezi le.

A másolt doktori dolgozatokra szakosodott újságíró több tucat (volt) miniszterről, főrendőrről, titkosszolgálati vezetőről, ügyészről bizonyította, hogy plágiummal szerzett doktori címet: Liviu Pop, Florian Bodog, Mihai Stănișoară, Dumitru Dumbravă, Radu Stroe, Darius Vâlcov, Gabriel Oprea, stb. – egészen elképesztő és hosszú a lista.

Az elmúlt három héten pedig arról írt Emilia Şercan, hogyan próbálja eltitkolni a Rendőrakadémia, hogy doktori diplomagyárként működik szinte a teljes tanári kar tudtával: tucatnyi dolgozatot inkább nem vizsgál, indokolatlanul nehézzé akarja tenni, hogy külsősök hozzáférjenek az akadémia – mivel egyetemi, ezért nyilvános – könyvtárához, ahol minden, ott megvédett doktori dolgozatból kell legyen egy példány. És persze Şercan írta meg azt is, hogy a Rendőrakadémia rektora, Adrian Iacob 2007-ben megvédett doktori dolgozatának 70 százalékát másolta.

A Rendőrakadémia mellett a SRI doktori iskolája volt még a plágium melegágya. Itt a cikkek nyomán maga az intézmény indított belső vizsgálatot, és a 85 doktori dolgozat közel feléről bizonyosodott be, hogy másolták, ezért a nemzetbiztonsági akadémia maga kéri ezeknek a doktori címeknek a visszavonását.

A doktori fokozat jó biznisz a közszférában, idén bruttó ezer lejjel emeli meg birtokosának közalkalmazotti fizetését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30837
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.