Így rabolják ki az embert fényes nappal, Kolozsvár belvárosában (VIDEÓval)

Vigyázzanak pénzükre, értékeikre, a zsebtolvajok észrevétlenül dolgoznak!

Hirdetés

Kolozsvári olvasónk azzal keresett meg, hogy ellopták a pénzét fényes nappal, a városközpontban, két lépésre a főtértől.

Pórul járt olvasónk csütörtökön ebédidőben betért egy Deák Ferenc-utcai gyorsbüfébe, de távozás után már nem találta a tárcájában levő 1300 lejt, amit közvetlenül ebéd előtt vett ki egy bankautomatából.

Azonnal visszatért az étkezdébe, elkérte a biztonsági kamera felvételét, majd irány a rendőrség, ahol  feljelentést tett. A rendőrök megnézték a felvételeket és azt mondták neki, hogy a tolvajok vélhetően követték a bankautomatától a gyorsbüféig és tudták, hogy mit és hol keressenek. A zsebtolvaj egyébként nem vitte el olvasónk irattárcáját, csak a pénzt vette ki belőle. Így vélhetően profi tolvajokról van szó, akik vigyáznak arra, hogy ha esetleg lebuknak, ne találjanak náluk terhelő bizonyítékot.

Olvasónk elküldte nekünk a videót, amit mutatunk is alább. Látható, amint a tolvaj társával együtt bejön, úgy tesz, mintha a kifüggesztett étlapot tanulmányozná, majd leül az egyik asztalhoz, háttal olvasónknak, aki a szék karfájára kanyarította kabátját, benne a tárcával. Kis idő múlva a tolvaj is leveti a kabátját és elkezd matatni a széktámla körül. Olvasónk ezalatt gyanútlanul ebédel és a telefonján olvasgat. A matatás után a tolvaj feláll, majd társával együtt távozik, mint aki meggondolta magát.

A tolvaj és társa arcát homályosítanunk kellett, mivel az utolsó gazembereknek is személyiségi jogaik vannak (nemrég történt, hogy egy rendőrnek kártérítést kellett fizetnie egy lopás közben tetten ért férfinak, mivel fotózkodott vele és a tolvaj arca látható volt).

Hirdetés

 

Hirdetés