25 évig végzett terhesség-megszakításokat egy bukaresti álnőgyógyász

Televíziós árubemutatók termékeit használta a „gyógyításhoz”.
Hirdetés

Bár az általános orvosi egyetemet elvégezte, soha nem volt rezidens, így nem érhetne betegekhez az önmagát nőgyógyásznak és meddőségi szakembernek tartó Florica Trandafir. A Recorder.ro tényfeltáró riportja buktatta le a 25 éve jogtalanul praktizáló orvost, aki egy bukaresti blokklakásban rendezett be saját járóbeteg-rendelőt. Az egészségügyi minisztérium engedélye általános orvosi rendelőre vonatkozik, így nem csak a doktornő praktizált illegálisan – a megfelelő szakképesítés nélkül –, de a rendelő engedélye sem volt rendben.

Florica Trandafir 1994-ben végezte el az orvosi egyetemet, majd megalapította saját rendelőjét, melyben többek között nőgyógyászati és meddőségi szaktanácsadást adott, terhesség-megszakításokat végzett, televíziós árubemutatók (teleshopping) termékeit használta komoly betegségek kezeléséhez, és pecsétnyomó nélküli recepteket állított ki.

Florica Trandafir a Recordernek elismerte, hogy nincs nőgyógyászati képesítése. A szaktárca ehhez képest mossa a kezeit, mondván, hogy papíron minden rendben van a klinikával. Ez úgy lehetséges, hogy Florica egy Iașiban élő valódi nőgyógyászt alkalmazott, az ő révén kapott engedélyeket is, de helyette ő vizsgálta meg a betegeket. 

A nő munkájára rengeteg panasz érkezett az elmúlt 25 évben, a hatóságok mégsem léptek semmit.

 

Hirdetés