Összefogott a katolikus iskola ellen a két magyargyűlölő, Dan Tanasă és Marius Paşcan

Beperelték az oktatási minisztériumot a vásárhelyi felekezeti iskola megalakítása miatt.
Hirdetés

Ezt is megértük: az uszítás és gyűlöletkeltés két zászlóvivője, a perbajnok Dan Tanasă és Marius Paşcan, a Népi Mozgalom Párt (PMP) parlamenti képviselője közösen indítványoztak egy újabb magyarellenes akciót: beperelték az oktatási minisztériumot a marosvásárhelyi katolikus gimnázium megalakításáért. Maguk mellé állították az Unirea Főgimnáziumot és az iskola szülőbizottságát is.

Hőseinknek az nem tetszik, hogy a minisztérium négy olyan közigazgatási határozatot is hozott, amelyek kizárólag a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium létrehozását szavatolták. Marius Paşcan a személyes blogján azt írta, a vásárhelyi katolikus iskolát a PSD és ALDE alkotta kormánykoalíció, valamint az RMDSZ „aljas cinkosságával” hozták létre „Budapest megrendelésére, Orbán Viktor miniszterelnök nyomására”.

A magyarok régi nagy barátja, Marius Paşcan egyébként nem először indít támadást a marosvásárhelyi katolikus iskola ellen, korábban panasszal fordult az oktatásügyi minisztériumhoz a megalapításról szóló határozat eltörlése érdekében

Hirdetés