Fotó: Marius Pașcan Facebook-oldala
Másképp látó
gycsaba
2018. szeptember 14. péntek, 17:19
A politikus megsemmisíttetné a vásárhelyi tanintézet megalapítását előíró rendeletet.

Marius Pașcan, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) Maros megyei képviselője érdemi tevékenység hiányában általában akkor szokott bekerülni a hírekbe, amikor eszébe jut egy újabb magyarellenes akció, s ez nincs másképp most sem. A vásárhelyi politikus pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, panaszt nyújtott be az oktatásügyi minisztériumhoz a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum megalapítását előíró miniszteri rendelet megsemmisítése céljából.

Marius Pașcan szerint nem kérdés, hogy a parlamenti szünetben a kormány sorozatos túlkapások révén sürgősségi rendeleteket fogadott el az iskola megalapítása érdekében, megsértve ezáltal az oktatási törvényt. A PMP politikusa úgy értékelte, a tanintézetet törvénytelenül hozták létre, ideiglenes vezetőket neveztek ki, sőt, nevet is adtak az iskolának annak ellenére, hogy ez a polgármesteri hivatal feladata lenne. 

A katolikus iskolát nem először támadó Pașcan elmondta továbbá, miután választ kap a minisztériumhoz benyújtott panaszára, a közigazgatási bírósághoz fordul az iskola létrehozásáról szóló rendelet eltörlése érdekében, de fontolgatja, hogy az alkotmánybíróságon is megtámadja a rendeletet, mivel az szerinte diszkriminálja a románokat és sérti az oktatási törvényt. A sajtótájékoztatóról készült felvétel itt tekinthető meg: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28145
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.