Az ön nagynénjei is többször járnak vendéglőbe a nagy jólét miatt?

Liviu Dragnea PSD-elnök egészen elképesztő példát hozott fel bizonyítékként arra, mekkorát nőtt az életszínvonal.
Hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy a kormányon levő politikusok igencsak fantáziadúsan tudnak nyilatkozni, amikor azt kell ecsetelniük, kormányuk mekkorát emelt az emberek életszínvonalán.

A május 26-i európai parlamenti és az év végi államfőválasztás már most is dübörgő kampánya azonban minden eddiginél kimagaslóbb teljesítményt hoz ki a politikusokból – már ami a hajmeresztő nagyotmondásokat illeti.

Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke például csütörtökön este egy nyilatkozatban arról beszélt: pártja áldásos kormányzása nyomán akkorát nőtt az életszínvonal, hogy mindenki csak úgy dúskál a kézzel fogható és virtuális földi javakban: kulturális rendezvényekre járnak és többet utaznak, bel- és külföldön egyaránt.

Ez annak tudható be – mondja Dragnea –, hogy a kormány növelte az emberek jövedelmét.

És akkor jöjjön a példa, amivel Dragnea mindezt bizonyítani igyekezett.

Hirdetés

Elmondása szerint éppen most mesélte neki a párt főtitkára, Codrin Ştefănescu, hogy a nagynénjei, akik eddig évekig nem jártak vendéglőbe, most már gyakran kijárnak étterembe. Mert – állítólag – már nem aggódnak a holnapi nap miatt, nem kell a gyógyszerek és a vendéglőzés, illetve a számlafizetés és a vendéglőzés között választani.

Hát, ha egy vezető PSD-s politikus mond ilyesmit, akkor biztosan így van.

De azért előfordulhat, hogy sokaknak ilyenkor nem a saját, hanem Dragnea és Ştefănescu jó édes nagynénikéje jut az eszébe.

Hirdetés