Vissza mindent: az MPP meggondolta magát, mégis beszáll az RMDSZ kampányába

A polgáriak rájöttek, hogy VIncze Loránt mégiscsak egy „nemzeti érzelmű személy”, akit érdemes támogatni.
Hirdetés

Közhelynek számít már az a mondás, miszerint a politikában bármi lehetséges (és annak az ellenkezője is), de néha azért még mi is meg tudunk lepődni. Miután kiderült, hogy az RMDSZ az istennek sem hajlandó koalíciót kötni a Magyar Polgári Párttal (MPP) az EP-választásokra, a polgáriak elnöke, Mezei János egy elkeseredett hangvételű közleményben tudatta március 6-án, hogy

alakulata nem vesz részt a választásokon való induláshoz szükséges aláírások összegyűjtésében, és a kampányból is kimarad, mert „az RMDSZ EP-jelöltlistája nem tükrözi a romániai magyarság valódi igényét”.

Na de hoppá: a párt legfrissebb szerdai közleménye szerint a polgáriak aludtak rá néhányat és meggondolták magukat. Rájöttek, hogy olyan személyek jelölését kívánják támogatni, akik „becsülettel végzik a munkájukat, és legfőbb céljuk, hogy megoldást találjanak a kisebbségi létben élő magyarság problémáira”.

„Azt tapasztaljuk, hogy az RMDSZ jelöltjei között is van erős nemzeti érzelmű személy.

Vincze Loránt, a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnökeként már korábban is bizonyított ilyen téren. Ezért a Magyar Polgári Párt elnöksége úgy döntött, hogy személyét bízza meg a magyar ügyek képviseletével,

annál is inkább, mert FUEN-tagként az MPP jó munkakapcsolatot ápol a jelölttel” – ezt mondja most Mezei János pártelnök. Majd hozzáteszi: dolgoznak egy megállapodáson, melyet ha Vincze, az RMDSZ EP-listájának második helyezettje elfogad, az MPP őt támogatja a választásokon. Erről állítólag április 17-én, Sepsiszentgyörgyön tárgyalnak majd.

Na kérem, mi jöhet még? Vajon az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is meggondolja magát?  

Hirdetés