Lobogós helyezés
gycsaba
2019. április 9. kedd, 18:57
Mert nem tekintik közérdeknek a magyar lobogó ellen irányult támadás kivizsgálását és megbüntetését. Így élünk mi.

Egészen elképesztő választ kapott az ügyészségtől az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), melynek képviselői arra voltak kíváncsiak, a hatóságok hol tartanak a december 30-án történt incidens kivizsgálásával, amikor egy fiatal lány megpróbálta felgyújtani az RMDSZ Bihar megyei székházára kitűzött magyar zászlót a Fekete Sas Palotában. A rongálást – mint ismeretes – egy fiatalembernek sikerült megakadályoznia, aki felvételt is készített a történtekről.

A korábban feljelentést is tevő EMNP az ügyészségtől azt a választ kapta, hogy

a nyomozást beszüntették, nem indítanak semmiféle eljárást közösség elleni izgatás miatt, mert a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján úgy vélik, a szóban forgó cselekményt nem látta senki,

azt a két fiatalt kivéve, akik eltávolodtak az elkövetőtől az eset közben – tájékoztat a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az EMNP.

Ez már csak azért is furcsa, mert a videón jól látszik, hogy a környéken többen is voltak. „Függetlenül attól, hányan látták a zászlóégetés kísérletét, egy közösségi jelkép nyilvános megrongálása akkor is a közösség ellen elkövetett cselekménynek minősül” – mutat rá Csomortányi István, a néppárt országos elnöke.

Itt tartunk most. 

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.